ZGODOVINA IN RAZVOJ     

 

     Podjetje Ključavničarstvo Anton Vahtar je nastalo daljnega leta 1909. Izdelovalo se je stroje in naprave, ki jih je tisti čas potreboval trg Avstro-Ogrske monarhije in kasneje razvijajoča se Kraljevina SHS. Predvsem so bila to ročna orodja in priprave za izdelavo izdelkov.

Vinko Vahtar polirni stroj

     Leta 1950 je vodenje obrti prevzel Vinko Vahtar. Kot ključavničarski mojster je izučil veliko fantov, med njimi kar nekaj kasneje uspešnih podjetnikov.

Band žaga, tračna žaga, Vahtar, mengeš, zgodovina, ključavničarstvo, kovaštvo  Vahtar mixer, šrotar, mengeš, stroj za mletje, šrotanjeVahtar mixer, stroj za pripravo sveže krme

Glavni produkti so bile krožne tračne žage, polirni stroji, aparat za zategovanje embalažnega traku, razni struženi izdelki in polizdelki... Veliko se je tudi kovalo. Obdelovali so tudi osovine za železniške vagone. Vinko Vahtar st. je sodeloval z znanim slovenskim arhitektom Jožetom Plečnikom. Po njegovih načrtih je narejenih kar nekaj kovanih elementov za mengeško cerkev.

vahtar mikser, mixer, mengeš, ključavničartvo         vahtar kompostar, stroj za mletje vej, mikser, šrotar  

Zelo spešen izdelek je bil in je še danes v prenovljeni podobi tako imenovani "šrotar" ali mikser za pripravo krme. Ogromno število teh trpežnih strojev smo tudi izvozili v države bivše Jugoslavije. Izdelovalo se je veliko štancanih, krivljenih in varjenih pol izdelkov za znana podjetja še posebej za Elektrokovino Maribor. Vodenje je medtem že prevzel mlajši sin Vinko Vahtar, ki je podjetje vodil vse do leta 2010. V tem času smo vpeljali tudi izdelovanje cilindričnih ključev, montažo sistemov zaklepanja in razširili dejavnost na industrijsko šiviljstvo, kjer že vrsto let izdelujemo specifične pol izdelke za enega največjih podjetij v Sloveniji. Izdelujemo tudi svetlobne table, reklamne napise, zaščitne okenske mreže, drsna vrata...
     Leta 2010 smo razširili dejavnost na avtoservis kot splošni servis, avtokleparstvo in vgradnjo avtoplina. Slednji je še posebej zanimiv, saj cene naftnih derivatov letijo v nebo, avtoplin pa je trenutno najbolj primerna alternativa. Z vgradnjo najkakovostnejših avtoplinskih komponent imamo že veliko število zadovoljnih strank. Za sisteme, ki jih vgrajujemo, imamo opravljena vsa potrebna šolanja ter prejete certifikate.

vahtar avtoplin, stag, europegas, avtoservis mengeš

    V splošni avtoservisni delavnici pa nudimo vse vrste popravil vozil, kot so redni servisi, glavni servisi, menjava vztrajnikov, sklopk, menjava zavor, ležajev, amortizerjev, popravilo podvozja... Odpravimo tudi napake na elektriki ter nudimo diagnostiko s sodobnimi diagnostičnimi napravami.


Servis vozil audi volkswagen, seat skoda, mercedes renault peugeot


     V sodelovanju s kooperantom pa vam od leta 2011 lahko ponudimo vzdrževanje elektronskih in mehanskih sistemov na žičniških napravah in ostali smučarski tehniki... Po konkurečnih cenah uredimo vse potrebno, da vaša starejša žičniška naprava opravi vse preizkuse skladno z evropsko direktivo za žičnice. Še posebej prilagodljivi smo za oživitev majhnih smučišč z eno ali dvema vlečnicama.


Popravilo žičniških naprav, velčnice, sedežnice, otroške vlečnice, pregled naprave, elektroinstalacijska dela

 


 

     Vizija podjetja s tradicijo je rast na domačem trgu in postati zanesljiva ter okolju prijazna družba. S pomočjo strokovnega kadra poizkušamo na visokem tehničnem nivoju svojim sedanjim in potencialnim strankam nuditi kakovostne storitve po konkurenčnih cenah.

 Logo VAHTAR Mengeš